De var med fra starten.

Svend & Svend

Svend og Svend var med i Rørvangsparken fra allerførste færd!

De havde begge haver i den daværende HF Holbæk Have. Imidlertid blev denne nedlagt af Holbæk Kommune, til fordel for helårsbebyggelse.

Som et ”plaster på såret” stillede kommunen det areal til rådighed, som i dag er Rørvangsparken.

”Svendene” var ikke sådan at slå ud, de vendte begge næsen mod Rørvangsparken, som dengang henlå som en stor åben mark. Markeringer med træpinde viste hvor vores nuværende veje og haver skulle være.

Svend fra nummer 3, tog så at sige sit hus på nakken. Dette skete med hjælp fra en dygtig vognmand som havde materiel og udstyr til at flytte havehuse.

Med jerndragere under huset og adskillige donkrafte, lykkedes det at løfte huset, så lastvognen kunne komme ind under.

Med jerndragere under huset og adskillige donkrafte, lykkedes det at løfte huset, så lastvognen kunne komme ind under.

Herefter gik det i astadigt tempo mod Rørvangsparken, og huset blev placeret hvor det står i dag, stadig særdeles velholdt. I virkeligheden har vi et hus som er ca. 60 år gammelt. Også i haverne 14 og 17 er dele af husene fra dengang. Efter opsætningen af Svend´s hus, måtte Falck komme til undsætning og trække lastbilen på tør grund.

Svend fra nummer 8, valgte derimod at bygge det hus som vi kan se i dag.

I haven ved siden af (nr. 7) fik svigerforældrene lov at flytte ind og bygge deres hus.

Svend 8 fortæller at først skulle en lang dag som ølkusk overstås, så der blev taget fat på byggeriet efter fyraften og også efter aftensmaden.

For 50 år siden oplevede man en stor nabohjælp, man hjalp virkelig hinanden når noget skulle bygges, tiden var anderledes men det var forholdet mellem kolonisterne også.

Det forstår man når man hører Svend fortælle, at have nr. 8, blev gravet 3 gange den første sommer, blot for at gøre jorden ren!